Kam tas pakrovejas jeigu nera elektros ten? :D taigi numeskit ar nuoroda ar patys siulykit 12v aeratoriu nes nera elektros.
Kam tas pakrovejas jeigu nera elektros ten? :D taigi numeskit ar nuoroda ar patys siulykit 12v aeratoriu nes nera elektros.
Kadangi perpetus mobile neišrastas dar, tai tą akumuliatorių reikės pakrauti karts nuo karto. O nežinant kokie reikalai su apsauga, tai net nežinau ar noro yra saulės baterijas kabinti? Bet čia mes tikrai nekalbam apie ekonominius variantus. Toliau google, arba smegenų mankšta.
Paskaičius Jogailos žinutę, kilo manau nebloga mintis....
Mano prūduose kur plotas didesnis, tai geriau be difuzoriaus, tačiau dabar susimąsčiau, kad mažesniuose (t.y. kelių arų prūdeliuose) geriau būtų su difuzorium, nes mažiau atšaldys vandenį.
Dar iki savaitgalio palauk ir tada daryk išvadas. Manau, kad Jogailos eketė užšals visai.
Nors imk ir susilažink :) Kad gal neužšals, nes jau kelinta diena properša nebemažėja. Kai užsnigo ledo paviršių, nesunku pamatyt kiek dar susitraukė. Tai faktiškai išlieka tas pats prie tų pačių -22 ryte 6.00 val. O ir kur oras tada pasidėtų, vis gi berods apie 40 litrų per minutę pučia?
Užšals, užšals. Nebent difuzoriui parėjo galas ir švykščia orą pro šoną arba orapūtė stovi aukščiau ir šlanga gražiai be vingių leidžiasi prūdan.
Na, kol kas situacija ta pati, o šalčiai traukiasi. Orapūtė gerokai aukščiau vandens paviršiaus, taigi, šlanga visais atvejais iki dugno beveik S raide išsiriečia. Ir jokių trūkių difuzoriuj. Oro srautas eina mažais tolygiais burbuliukais.
Tada belieka tik pasidžiaugt, man taip nesigauna.
Radau mokslinį straipsniuką apie tai kaip aeravimas įtakoja vandens kokybę.
Šaltinis
Šioje lentelėje vandens parametrai: WA - neaeruojamas tvenkinys, DA - aeruojamas, AA - po aeravimo praėjus (kažkiek) nedaug laiko.
![]()
Silurus glanis ...;)
Gal kas žinote kokio galingumo orapūtės reiktų 10 arų prūdui ? Ir apskritai kiek mbar į kokį gyli gali įpūsti orą ? Bei ar būtina pūsti nu dugno, kažkur forume buvau matęs tokį paveiksliuką su putimo gyliu ir ištirpusiu deguonim, bet neberandu ? Bei kaip be oksimetro orentuotis kiek litrų oro per minutę reiktų paduoti deguonies ?
60 W plius 3 difuzoriai. Orapūtė membraninė. Aeruoti nuo dugno.
Silurus glanis ...;)
Viskas priklauso nuo žuvies rūšies ir bendros masės.
O kaip tuomet pasirinkt našumą, nes sako jog 60w į 3-4m gylį nepapūs ir greit užsilenks ?
Kam tas dugnas....???? Nesamonė kažkokia....
Juk tau reikia, kad prisotintų deguonim ir šis vanduo išsimaišytų prude.
Aš rašiau savo temoj, kaip 60W orapūtė nuleista max 1,5 m gylyje išvarinėjo deguonį 40 A. prūde apie 100-150 m.
Ko dar jums reikia iš tos orapūtės???
Vanduo juk maišosi, nes kinta jo temperatūra dirbant orapūtei......
Nemesk į prūdo vidurį kur toks gylis 3-4 m, mesk nuo kranto kur du metrai gylis.
Žiema atsargiai su tais paviršiutiniais aeravimais, vos porą balų neuždusinau su įjungta orapute, gerai kad sugalvojau pamatuoti, vienam buvo 2 mgl, kitam 1,5 mgl, tik įleidus giliau viskas susitvarkė.
O gal kazkas matavot kiek jusu oraputes el. energijos sunaudoja?
As pats asmeniskai naudoju secoh jdk s60 kur pase nurodyta energijos suvartojimas 40w, tai gaunasi 40w x 24h x 30d = 28800wh : 1000 = 28,8kw/h per menesi, taip turetu buti teoriskai (ar klystu?)
Pas mane ziemos periodu sodyboje viskas atjungta, yra atskiras automatukas i lauka i orapute, bet po dvieju veikimo menesiu prisukta 200kw/h planuoju kazkada nuvaziuot ismatuoti kiek per valanda suka elektros praktikoje, bet kol kas neaiskumai.
Tai gal srovės nuotėkis yra linijoje.... Turi matuoti prie pat orapūtės su Gico replėmis. Negi tiek daug skiriasi nuo nominalios įvardintos srovės sunaudojimo?
O gal difuzoriai panardinti per giliai, taip orapūtė apsikrauna be reikalo???