Tokiais pašarais šerčiau švytuokline šėrykla. Žuvys pasiims kiek nori ir kada nori. Jokių bėdų dėl greito granulių suirimo vandenyje.
Tokiais pašarais šerčiau švytuokline šėrykla. Žuvys pasiims kiek nori ir kada nori. Jokių bėdų dėl greito granulių suirimo vandenyje.
Man panašu į sidabrinį karosą.
Na va nelaukti svečiai (neleista nei vieno karoso), kaip suprantu reikia įleisti šamu (ar teisingai mastau) tik įdomu kiek reikia jų ir kokio dydžio . Prūde auga karpiai,plačiakakč iai , amūrai lynai (lynai ir išneršė , nes iškėlė mailių su šėrykla)
sveiki, radau laiko aprašyt šio sezono darbus ir laimikius :
Pavasari žuvies leista nebuvo ,nes yra nemažai iš ankstesniu metu ,sutvarkyt aplinka išlygintos žemės pasėta žolė ir jau pastatyta pavėsinė.Karpius apgaudžiau meškere vid dažniausiai 2-3kg mažesni apie 400gr ir kaikas turi 7 auskarus taip ištraukt ir nepavykdavo.
Taigi klausimai butu tokie:
1.Keliant šėrykla papuola išneršia karpiai,linai, karosai kaip sužinoti koks jų gali būti kiekis ?
2.Dėl karosu įleidau 10 šamų tokiu po 50 -100 gr ar jų pakaks karosams?
3.Kadangi išneršė karpiai ir linai tai žuvies leisti kaip ir nebereikia pavasari?
1. Niekaip. Matai tik kad yra ir kokio dydžio.aigi klausimai butu tokie:
1.Keliant šėrykla papuola išneršia karpiai,linai, karosai kaip sužinoti koks jų gali būti kiekis ?
2.Dėl karosu įleidau 10 šamų tokiu po 50 -100 gr ar jų pakaks karosams?
3.Kadangi išneršė karpiai ir linai tai žuvies leisti kaip ir nebereikia pavasari?
2. Karosams jų pakaks. :)
3. Reikia, nes nežinai kiek jų yra, išliks po žiemos. O ir šiaip smulki žuvis "sulėtintai" auga kai yra daug ir vyresnių.
Čia šiaip, gali nekreipt dėmesio:
Linų neauginčiau tvenkiny.
8a tvenkinyje nemanau, kad efektyvu iš natūralaus neršto augintis iki gaudomų meškere dydžio žuvų.
Nugaudyčiau maksimaliai maistui tinkamas, dideles žuvis. Apsimažinčiau problemų žiemai.
Žuvinčiau geriau mažiau, bet didesnių kiekvieną ar kas antrą pavasarį - nugaudytų papildymas.
Jūs norit pasakyt kad ir dabar sėkmingai gaudote karpiokus tvenkiniuose? arba mano žuvys tapo totaliomis gurmanėmis, nes nuo rugsėjo nė krust, arba reikia organizuoti žvejybos varžybas, kad įsitikint, jog esu blogas žvejas :)
Apie kokius lynų auginimus tvenkinyje eina kalba???
Ar jų prileisti tam, kad užsidėti pliusą, ar kad draugams galima būtų pasakyti, kad čia jų yra...???
Esu leidęs prieš 15 metų, bet negaliu pasigirti, kad kas nors jų gerai pagavo....
Taip vieną kitą iki 300 gr. pagauna ir viskas...
O gal kas gali papasakoti, kad jų pagauna kiekvienais metais, tokių virš 1 kg?????
Ir dar apie kokią sportinę žvejybą kalbama 8 a. baloje...
Ar pagautas karpis 3 kg. jau būtų kaip viena didžiausių žuvų???
Norėčiau tuos sportinės žvejybos atstovus pamatyti, kas per žvejai...
Gal tokie kaip aš kur metuose savo prūde vos sugebu užmesti 2-3 kartus ir pagauti vieną kitą rimtesnę žuvį???
Kad ir kaip kai kur su Rolandu nesutinku ir prieštarauju, bet gaila tenka čia pripažinti visu 100 proc. be išlygų, tik neatsimenu ar paminėjo intensyvų šėrimą::))
Silurus glanis ...;)
Žmogus kalba apie sportinę žvejybą....
Linai tu tikriausia leidai tik lynų ir nežvejojai labai dažnai....
Ir nepagaudavau kiekvienoj žvejyboj po 10-15 kg lynų...
Ir dar ko gero šėrei...