PDA

Ĺ˝iĹ«rÄ—ti pilnÄ… versijÄ… : Akvariumo restartas + užpildas filtrui



sirse
02-12-2011, 01:19
Keisiu dabartinį akvariumą 450l ciklidinis į 840l. Keisiu ir įrangą.Yra keletas klausimų.

1. Filtro kurį imsiu manuale viskas užpildomą BactoBalls užpildu (tokie rutuliukai plastmasiniai).
Pas mane dabar Fluvale yra trys užpildai Fluval Carb, Fluval Ammonia Removel ir Fluval keramiką.
Ar nebus problemų pasikeitus filtravimo užpildui?

2. Kaip restartuoti akvariumą tiesiog perpilti seno vandenį į naują? Kaip ten su bakterijom? Jos filtre būna gi.
Ar nusipirkt paleidimui naujai skirtą priemonę?

3. Pas mane dar tokia problemėlė, kad vasarą reikia dažnokai stiklą su magnetu bružinti, nes akvariumas
gauna saulės šviesos. Ar galimą į ciklidniką statyti UV filtrą? Gal jis padėtų? Buvau vokiečiuose nuspirkes
tokią priemonę brangiai kainavo 25 EU, bet ji padėjo, neišsaugojau buteliuko. Bet brangus malonumas.

Dziuka
02-12-2011, 09:32
Aš daryčiau taip:
1. naują filtrą jau bučiau paleidęs dirbti kartu su su senu, atsiras gerų bakterijų, jai gamintojas taip užpilde filtrą palikčiau kaip yra, tegu filtras bio bus, problėmu dėl filtro sudėties neturėtu kilti. Filtro galios užteks? o tai tokiam turui jau reikia, kad suktu normaliai, na čia gal ciklidnikai patars.
2. Pilk vandens kiek išeis seno, dapilsi šviežio, o bakterijas su filtru atsineši, pajunk pradžiai abu filtrus, seno neplauk.
3. Stiklo žaliavimas nuo saules nepriklauso, čia kažkas su vandenuko parametrais, chemija tai laikinas dalykas.
Ir čia dalinis restartas gausis.

sirse
02-12-2011, 10:12
Aš daryčiau taip:
Filtro galios užteks?

Stiklo žaliavimas nuo saules nepriklauso, čia kažkas su vandenuko parametrais, chemija tai laikinas dalykas.
Ir čia dalinis restartas gausis.


galios užteks jis skirtas 1500l akvariumui, dėl stiklo nelaba noriu sutikt nes ta problemėlė tik vasarą prasideda dabar viskas normaliai

maswa
02-12-2011, 10:51
Pilk vandens kiek išeis seno.
Taip nereikia daryti.

maswa
02-12-2011, 10:54
(tokie rutuliukai plastmasiniai).

Nieko iš jų gero :(.

maswa
02-12-2011, 10:59
Kaip restartuoti akvariumą tiesiog perpilti seno vandenį į naują? Kaip ten su bakterijom? Jos filtre būna gi.

Būtent, kad filtre o ne vandenį:).
Senam vandenį tik nitratų su fosfatais būna, o ne bakterijų.
Tai pats pagalvok, ar jis tau reikalingas tas senas vanduo?:).

sirse
02-12-2011, 12:41
Nieko iš jų gero :(.

nieko gero, bet rašo tipo ten labai gerai bakterijos veisiasi ir t.t., tada geriau kokie buvo užpildai tokius ir sudėt? Arba ten yra dvi šachtos vieną BactoBall'sais užpildyt kitą buvusiais užpildais?

maswa
02-12-2011, 13:06
Porėta keramika, plius kempinės. Daugiau nieko nereikia.